Beau van Erven Dorens five days inside bij Revalidatie Friesland

Beau van Erven Dorens FOTO ROLAND J. REINDERS

Komende dinsdag 7 mei wordt om 20:30 uur een bijzondere aflevering uitgezonden van de Gouden Televiezier-Ring bekroonde serie ‘Beau Five Days Inside’. Beau is namelijk te gast in Beetsterzwaag waar hij een paar dagen tussen onze patiënten verblijft, een paar van hen leert kennen en ervaart hoe het is om in een revalidatiecentrum te wonen.

“Wat je hier beseft is dat het leven zo fragiel is. Je leven staat van het ene op het andere moment totaal op z’n kop. En dat is wel echt bijzonder om te zien. Het is een huis van hoop.”

Beau van Erven Dorens

In de media

Afgelopen week werd er ook veel media aandacht besteed aan deze bijzondere uitzending. Zo was Matthijs Bergsma, Hoofd Marketing & Communicatie al op de vroege dinsdagochtend te horen op de radio van Omrop Fryslân en wijdde ook de Leeuwarder Courant een mooi artikel aan de uitzending, want het is niet niks om een bekende Nederlander plus een cameraploeg over de vloer te hebben.

“Om als zorginstelling een tv-ploeg in huis te halen is heel spannend, maar het is ons ontzettend goed bevallen. We hebben een aantal gesprekken gevoerd met de producenten, revalidatieartsen en mensen uit ons team. Zo hebben we goede afspraken gemaakt.”

Matthijs Bergsma

Onder de indruk

Televisiepresentator Beau was erg onder de indruk van de situatie waarmee mensen hier te maken hebben. Hij zei: ‘Ik draag jullie een heel warm hart toe’. Beau was gevraagd om ambassadeur te worden van de Revalidatie Friesland Tocht, die afgelopen 20 april plaats vond. Dit vond hij zeker een goed initiatief, wat hij graag wilde ondersteunen.

“Raar om mezelf zo te zien”.

In de trailer die RTL en Revalidatie Friesland voorafgaand aan de uitzending gedeeld hebben, zijn alvast de eerste beelden te zien. Een van de patiënten reageert op Facebook: “Raar om mezelf zo te zien, dan zie ik hoe slecht ik er aan toe ben geweest. Ze hebben me goed geholpen in Beetsterzwaag.”