Maak kennis met het bestuur


Het bestuur van Vrienden van Revalidatie Friesland bestaat uit een club enthousiaste mensen die zich inzetten voor de patiënten van Revalidatie Friesland. Ieder met zijn of haar eigen expertise en motivatie om in actie te komen. Onze bestuursleden stellen zich graag aan je voor en vertellen wat hen drijft om een bijdrage te leveren.

Voorzitter Sytske Atsma
Voorzitter Sytske Atsma
Penningmeester Fokje Kooi
Penningmeester Fokje Kooi
Secretaris Janneke Hoitinga
Secretaris Janneke Hoitinga

Voorzitter Sytske Atsma

Mijn naam is Sytske Atsma (1954). Ik woon aan de rand van Drachten, eigenlijk vlakbij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag. Na verschillende functies in het onderwijs, de bibliotheek en de zorg ben ik sinds een paar jaar met pensioen. Dat geeft mij de tijd en mogelijkheden om me in te zetten voor goede initiatieven zoals de Vriendenstichting van Revalidatie Friesland!

Dankzij donateurs en fondsen kunnen wij als vrienden extra’s mogelijk maken voor de patiënten van Revalidatie Friesland. Binnen de stichting werken we nauw samen met de medewerkers én de cliëntenraad van revalidatie Friesland, want zij weten waar behoefte aan is. De ervaringen en persoonlijke verhalen van dankbare patiënten die de draad weer kunnen oppakken in hun dagelijkse leven vind ik prachtig om te horen of te lezen. Dat geeft mij een goed gevoel om met de Vriendenstichting een bijdrage te kunnen leveren en op deze wijze betrokken te zijn bij Revalidatie Friesland.

De ervaringen en persoonlijke verhalen van patiënten motiveren mij om me in te zetten voor de patiënten van Revalidatie Friesland.

Penningmeester Fokje Kooi

Even voorstellen, ik ben Fokje Kooi (1963). Samen met mijn echtgenoot woon ik in Kortehemmen. Door de jaren heen ben ik vaak in het revalidatiecentrum geweest en heb ik veel van de ontwikkelingen meegekregen. Het voelt voor mij heel vertrouwd om er rond te lopen. In de beginjaren van de stichting hebben we ons vooral bezig gehouden met het zoeken van sponsoren/vrienden (o.a. tijdens de wandel- en fietstochten) en hebben we de aankleding, de diners, cadeaus etc. verzorgd met sinterklaas, kerst en Pasen. Dit alles om het verblijf voor de revalidanten en familieleden ook op deze momenten zo aangenaam mogelijk te maken.

Op 1 januari 2023 heb ik mijn notarispraktijk in Beetsterzwaag overgedragen aan mijn opvolger, nu we sinds een aantal jaren ook de ANBI-status hebben is de tijd gekomen om ook wat grotere ‘projecten’ professioneel op te pakken, waarbij natuurlijk voorop blijft staan dat het een toegevoegde waarde voor de revalidanten moet zijn. Dit kunnen we als bestuur niet alleen, gelukkig worden we bijgestaan door vrijwilligers zowel van binnen als van buiten de organisatie.

Het is voor mij een voorrecht om een kleine positieve bijdrage te mogen leveren aan een verblijf in het revalidatiecentrum; een verblijf waar niemand voor kiest maar voor velen helaas wel nodig is.

Secretaris Janneke Hoitinga

Hallo, mijn naam is Janneke Hoitinga (1984). Ik woon in Lippenhuizen. Na mijn master Nederlands recht ben ik werkzaam geweest als docente aan de Rijksuniversiteit Groningen en als adviseur voor zorginstellingen op het gebied van gezondheids- en ondernemingsrecht.

Ik heb een passie voor de zorg in de meest brede zin van het woord en kan me helemaal vinden in het doel van Revalidatie Friesland om te zorgen voor een optimale revalidatie van haar patiënten, zodat ook zij weer kunnen deelnemen aan de samenleving. Het denken vanuit mogelijkheden en uitdagingen en niet vanuit beperkingen en/of problemen zorgt ervoor dat ieders kwaliteiten tot zijn recht kunnen komen.

Twee jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar ons familiebedrijf en ben ik als directeur en ondernemer verantwoordelijk geworden voor de bedrijfsvoering van Arbodienst Medprevent. Per 1 februari 2024 ben ik werkzaam als directeur van Sportstad Heerenveen. Met mijn achtergrond, kennis en netwerk in de regio hoop ik een toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de stichting en de uitdaging waar revalidanten voor staan hopelijk iets te verlichten.

Ik geloof in de kracht van samenwerking en mensen aan elkaar verbinden; vele handen maken licht werk en we hebben elkaar allemaal nodig.

Op 11 oktober 2023 stond er een interview met de drie bestuursleden in de SA! waarin zij meer vertellen over het project ‘Spelen in het groen’, een nieuwe buitenspeelplaats voor de kinderen van de Therapeutische groep.