Framerunner voor de kinderafdeling

Een ziekte, ongeluk of aangeboren afwijking overkomt je en vormt vaak een ongewenste uitdaging. Als vrienden stichting zetten wij ons in voor patiënten van Revalidatie Friesland die hiermee te maken krijgen. Met de donaties die wij verzamelen proberen we hun revalidatieperiode prettiger te maken. Zo ook door de aanschaf van een framerunner voor de kinderafdeling.

Veiliger lopen en rennen door de Framerunner

De framerunner is een soort driewielfiets zonder pedalen met een borststeun waar kinderen met een beperkte loopfunctie mee kunnen lopen en rennen. Doordat het frame drie wielen en een zadel heeft, is het lopen met het frame makkelijker en veiliger. Almar (5 jaar) mocht de framerunner in ontvangst nemen. Almar testte de fiets na de overhandiging meteen uit door samen met fysiotherapeut Sarah door de oefenzaal te rennen. Sarah verteld: “We gebruiken de framerunner veel in onze therapieën, maar het kleinste formaat hadden we nog niet. Nu kunnen we de framerunner ook inzetten bij kinderen van Almar’s leeftijd.”

De kinderafdeling is heel blij met de framerunner en hoopt er veel gebruik van te kunnen maken. Na het testen van de framerunner gingen Almar en Sarah nog even op de foto met Sytske Atsma die de framerunner namens onze stichting overhandigde.

testte de Framerunner na de overhandiging meteen uit door samen met fysiotherapeut Sarah door de oefenzaal te rennen

Ook iets betekenen voor patiënten?

Wij zijn blij dat we iets voor Almar en de kinderafdeling kunnen betekenen en hopen dat ze nog veel plezier gaan hebben van de framerunner. Alle donateurs bedankt voor de donaties! Wilt u ook een bijdrage leveren aan het verbeteren van de revalidatieperiode van patiënten van Revalidatie Friesland? Neem dan een kijkje op deze pagina.